logo logo
 
logo logo
logo logo
logo 0723.523.083
0763.605.544
Noutăţi

Dor de Bucovina: relaxare. Vacanţă. Poveste.


Silvia Elena Ursu – castigatoarea concursului

Bucovina e locul în care eşti cel mai aproape de natura. Locul, în care domneşte o frumeseţe simplă, dumnezeiască. Aici privirea ţi se pierde între picăturile de rouă din iarbă, între cerul de un albastru pur, între munţii şi pădurile întinse. Aici miroase a soare, a ploaie, a fân abia cosit.

Bucovinenii sunt oameni harnici, destoinici şi foarte cumsecade. Îţi vorbesc pe un ton molcom, calm şi te privesc semeţ în ochi cu privirea lor, a multora, de un albastru celest. Te ospătează cu bucate adevărate, făcute după reţete vechi de când lumea, dar mai bune decît orice altceva decât ai gustat până atunci. Tocinei aburinzi cu smântână proaspătă, bulz cu brânză de oaie, borş cu ştevie şi alte buruieni şi puţin rachiu natural să nu-ţi cadă greu. Toate sunt naturale, proaspete, produse în casă sau în grădiniţele îngrijite din spatele livezii.

Pentru a înţelege lumea aceasta simplă, frumoasă şi uimitoare trebuie să vii aici. Aici, unde casele sunt mici, dar frumoase, unde oamenii sunt primitori, unde crezi că oricând te poţi întâlni cu Dumnezeu, pentru că atât de frumos nu poate fi decât în rai.

Poţi merge la numeroasele mănăstiri de aici, unde călugării privesc către munţi şi din când în când îşi netezesc bărbile încâlcite. Poţi merge în drumeţii, sau poţi călători cu faitonul (căruţa) trasă de nişte cai puternici, de Suceviţa, parcă coborâţi din cărţile cu poveşti. Te poţi relaxa împreună cu familia într-un loc în care să fii alături de cei dragi este considerat cel mai mare dar. Sau poţi pur şi simplu să nu faci nimic, să te bucuri de o vacanţă liniştită şi să asculţi ciripitul păsărilor şi foşnetul ierbii udată de brumă.

Şi dacă totul ţi se pare o poveste, ai dreptate. Asta este Bucovina – povestea celor care ştiu să o descopere! Te aşteptăm şi pe tine, călătorule, să iei parte la poveste. Vino în Bucovina!