logo logo
 
logo logo
logo logo
logo 0723.523.083
0763.605.544
Blog

Casa cu linguri la ferestre!

2017-06-26

Oraşul bucovinean Câmpulung Moldovenesc, adaposteşte cea mai mare expoziţie de linguri de lemn din România, dacă nu ai fost deja aici, acum ai un motiv in plus să o faci.

Ineditul muzeu se află la câteva minute de mers pe jos de pensiunea noastră şi a luat naştere la iniţiativa domnului profesor de istorie Ioan Ţugui. Acesta a decis să îşi amenajeze propria casa cu mai bine de 6000 de linguri de lemn. De la cele obişnuite, până la cele mai inedite, aparţinând colecţiei proprii sau altor iubitori de sculptură, toate aceste linguri sunt o dovadă vie a culturii românesti. Motivele sculptate în lemn sunt specific româneşti, motive vegetale sau animale, fiecare cu propria semnificaţie şi întrebuinţare: lingura logodiţilor, lingura căsătoriţilor, împletita câmpulungeană sau lingura cu clopoţei.

Mai mult decât atât, muzeul oferă si posibilitatea de a observa procesul de prelucrare al lingurilor, fază cu fază, până când lemnul iniţial capătă înfăţişarea finală. Astfel, meştesugul sculptării în lemn, extrem de specific zonei, este expus vizitatorilor intr-un mod extrem de eficient.

Trebuie neapărat să faceţi o vizită „Muzeului lingurilor de lemn” de îndată ce ajungeţi în Bucovina! Noi vă aşteptăm cu mare drag! 🙂

află mai multe

OFERTĂ SPECIALĂ: Descoperă Bucovina de Paşte!

2015-02-05

Petrece câteva zile minunate alături de familie şi prieteni în Bucovina, la pensiunea Dor de Bucovina!

oferta paste 201522

OFERTĂ SPECIALĂ DE PAŞTE 2015

  • 4 nopţi cazare
  • demipensiune (mic dejun şi cină sau mic dejun şi prânz)
  • masă festivă de Paşte
  • tarif: 540 lei/persoană

Pentru mai multe detalii, rezervări şi oferte de grup, ne puteţi contacta la:

Email: poveste@dordebucovina.ro
Telefon: 0763.605.544 (mobil)
0723 523 083 (mobil)
0230 313 754 (fix)
0726 371 110 (mobil)

 

 

 

află mai multe

Super-ofertă last minute de Crăciun în Bucovina!

2013-12-17

3 nopţi de cazare la 239 lei camera dublă cu baie pe hol sau
3 nopţi de cazare la 299 lei camera dublă cu baie proprie la pensiunea dor de Bucovina din Câmpulung Moldovenesc.

Dacă rezervi până pe 20 decembrie la 0723 523 083 sau la poveste@dordebucovina.ro oferim grupurilor o cameră gratuită la 3 camere rezervate!

Last minute craciun ddb

află mai multe

Sărbători de Crăciun la pensiunea dor de bucovina

2009-12-26

află mai multe

Cele mai frumoase trasee auto din România

2009-10-05

Iată că primul traseu evidenţiat într-un articol al revistei Capital este chiar cel care trece prin Câmpulung Moldovenesc, oraşul în care sa află pensiunea dor de Bucovina.

Există în România zeci de rute care reuşesc să strângă laolaltă peisaje naturale cu nimic mai prejos decât cele din Austria sau Elveţia, monumente istorice de pe lista UNESCO, asfalt bun şi trafic redus. Iată cinci dintre cele mai interesante trasee turistice de parcurs cu maşina.

2.500 km de drumuri naţionale au fost modernizate până în prezent, alţi peste 4.000 fiind asfaltaţi în cadrul „Programului de ­reabilitare primară“

DRUMUL MĂNĂSTIRILOR

Bistriţa – Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc (DN 17) – Moldoviţa – Marginea (DN 17A) – Gura Humorului (DN 2E). Circa 230 km de serpentine ce leagă Ardealul de Bucovina prin pasul Tihuţa (zonă ce l-ar fi inspirat pe Bram Stoker când a scris „Dracula“) şi apoi fac legătura între cele mai celebre mănăstiri din România: Moldoviţa, Suceviţa, Arbore, Voroneţ şi Humor, patru dintre ele aflate, din 1993, pe lista Patrimoniului Cultural Mondial al UNESCO.

continuarea aici

află mai multe

caietul de impresii

2009-09-22

Cu multă bucurie şi satisfacţie citim gândurile aşternute de oaspeţii noştri (de la mic la mare:) în caietul de impresii.

Ne dorim să le împărtăşim şi cu voi aşa că am scanat o parte din acestea mai jos:

impresii dor de Bucovina (4) impresii dor de Bucovina (5) impresii dor de Bucovina (6) impresii dor de Bucovina (7) impresii dor de Bucovina (8) impresii dor de Bucovina (9) impresii dor de Bucovina (10) impresii dor de Bucovina (11) impresii dor de Bucovina (12) impresii dor de Bucovina (13) impresii dor de Bucovina (14) impresii dor de Bucovina (15) impresii dor de Bucovina (16) impresii dor de Bucovina (1) impresii dor de Bucovina (2) impresii dor de Bucovina (3)

află mai multe

scrisoare de la Alexandra

2009-07-20

Dor de Bucovina iubeste tinerii si speram ca si tinerii iubesc Dor de Bucovina. De-a lungul timpului am gazduit grupuri de tineri veniti atat in calatorii, cat si in team-buildinguri si training. Ne-au vizitat asociatii studentesti din toata tara si nu putem face altfel decat sa le sustinem programele. Astfel, ne-a facut placere sa fim parteneri ai Teach Me 4 – scoala de publicitate dedicata tinerilor destepti, activi si creativi si organizata de ADVICE Students Am oferit un premiu special pentru cea mai vioaie si interesata persoana din cadrul scolii. Acea persoana este Alexandra care tocmai s-a intors de la Campulung si ne-a scris asa:

Îmi e… Dor de Bucovina
În aplauzele colegilor de la Şcoala de publicitate „Teach Me 4” (organizată de ADVICE Students), Tudor Maxim mi-a înmânat premiul pentru „Omul Teach Me”: o excursie la Dor de Bucovina. Chiar dacă excursia era de două persoane, am ales să merg singură. Şi sunt convinsă că nici nu aş fi putut să fac o alegere mai bună. Am cunoscut oameni noi şi prietenoşi cu care am putut socializa în voie.
Şi acum încerc să îmi dau seama ce mi-a plăcut cel mai mult: peisajele, obiectivele, pensiunea sau mâncarea.
Chiar dacă am stat toată viaţa la munte, ultimul an l-am petrecut printre oţelul, sticla şi ruinele Bucureştilor. Aşadar, orice escapadă la munte este binevenită. Peisajele din Bucovina aproape că îţi taie respiraţia şi nu prea pot fi descrise.
De vizitat, am vizitat mânăstirile (Moldoviţa, Suceviţa, Putna, Humor, Arbore şi Voroneţ), mina de sare de la Cacica şi fabrica de lut de la Marginea. Chiar dacă pe unele le-am revăzut, mi-au plăcut la fel de mult.

Cât despre pensiune şi mâncare, au fost două motive pentru care nu aş mai fi venit acasă. Mai bun ca la mama acasă. Cel puţin la a mea – şi asta fără să se supere pe mine

Şi chiar dacă am plecat la relaxare, să explorez “comuniunea on-natură”, vorba unui amic, mi-am luat şi laptopul cu mine pentru lucru online – la Dor de Bucovina este wireless.
Oricum, pozele fac mai mult cea mai bună descriere…

află mai multe

Dor de Bucovina sustine Teach Me – scoala de publicitate

2009-03-13

Teach Me este o scoala de publicitate organizata de tinerii frumosi, destepti si activi din asociatia studenteasca ADVice Students.

Dor de Bucovina sustine cu madrie acest proiect deoarece crede in valorile acestor tineri si in forta noii generatii

Afis Teach Me

Afis Teach Me

află mai multe

targul de turism al Bucovinei

2008-10-14

poze de la a doua participare a pensiunii dor de Bucovina la targul de turism al Bucovinei. Standul pensiunii a fost amenajat si cu ajutorul Muzeului Lingurilor de Lemn

află mai multe

harta/map of dor de Bucovina Campulung Moldovenesc

2008-08-24
harta_map_of_dor_de_bucovina_campulung_moldovenesc1

harta_map_of_dor_de_bucovina_campulung_moldovenesc1

află mai multe